Block puzzle
Robot Bar Verschillen
Rummikub
Eekhoorn Bejeweled
Katten legpuzzel
4 Colors Classic
TriPeak Solitaire Classic
Sudoku easy

Schaken

Schaken

Schaken spelen op spelletjes.com

Speel het spelletje schaken uit de categorie Strategie spelletjes gratis online op spelletjes.com.

Online schaken bediening

Voor de besturing van dit schaakspel kun je gebruik maken van de muis. Het toetsenbord is niet nodig in dit spel. Als je op je mobiel speelt kun je met je vinger tikken op het te verplaatsen stuk en vervolgens tikken op de nieuwe plek van het schaakstuk.

Regels Schaken online

In het kort komt het er op neer dat je je tegenstander schaak moet zetten. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je zijn koning schaak hebt gezet en dat hij ook niet naar een andere plek op het bord kan bewegen omdat hij op omringende posities ook schaak zou staan.

Iemand schaak zetten doe je door 1 van je eigen schaakstukken richting de koning van je tegenstander te bewegen. Elk schaakstuk kan op zijn eigen manier een ander schaakstuk pakken of de koning schaak zetten.

De beschikbare schaakstukken:
Pion : Deze kan alleen de eerste keer 2 plekken vooruit gezet worden en daarna maar 1 plek. De pion kan alleen rechts of linksvoor een stuk pakken of de koning schaak zetten.
Toren : De toren kan zoveel stappen zetten als hij wil maar alleen rechts of links zover hij kan.
Paard : Het paar maakt sprongen van 2 stappen vooruit en 1 stap naar links of naar rechts.
Loper : De loper kan het hele bord over steken maar alleen schuin.
Koningin : De koningin kan ook het hele bord over maar kan schuin en recht en is daarmee het sterkste schaakstuk van het spel.
Koning : De koning kan maar 1 plekje naar een kant naar keuze worden verschoven, hij mag niet tegen de andere koning aan staan.

Leren Schaken

Om te leren schaken kun je het beste starten bij het einde zodat je weet wat het uiteindelijke doel is. Begin met beide alleen de koning en geef de persoon die het moet leren de 2 torens. Als dit voortaan simpel is geef je hem maar 1 toren. Daarna 2 lopers of alleen de koningin. En daarna weer alleen een paar pionnen. Zo leer je alle schaakstukken goed kennen en weet je hoe je met elk schaakstuk kunt winnen.

Alternatief voor Schaken

Als spellen uit de categorie Strategie games je liggen dan zou je ook eens kunnen kijken bij de strategie spelletjes of Actie spelletjes.
speletjes speltjes spellentjes www spelletjes spellejes www speletjes spelletjes. online speletjes spelejes speltjes spelen speeletjes speletjes spelen speeletjes speletes speljes spelletejs spellentjes online spelletjes.kom spellitjes spellitjes spelltejes spelljes spelletjse speeljes spletjes spellentejes spelletkes spellerjes speltejes spellletjes spellejtes speltj speelen spele spelletsjes spelletjers speletjs spelltjs speltus spelletjus spelletjed spellets speltjus soelletjes sppelletjes spellertjes selletjes speltes spelenjes spelletjjes spelletjez spelleetjes spelietjes
X